5 неща, които трябва да знаеш за Портсмут

Скоро ще си в Портсмут и сме сигурни, че знаеш всичко за Кулата Спинакер, дома на Дикенс, както и за известния и красив остров Уайт. Но има неща, които...

Скоро ще си в Портсмут и сме сигурни, че знаеш всичко за Кулата Спинакер, дома на Дикенс, както и за известния и красив остров Уайт.

Но има неща, които не могат да се намерят в Уикипедия. Ето 5 от тях:

1. МАНИЯ ПО ТАТУИРОВКИТЕ

От 16 годишните момчета караща скейтборд до възрастни жени с пазарни чанти, всички имат поне една татуировка. Все пак в града има важно военноморско пристанище, а студията за татуиране за повече от заведенията за бързо хранене Макдоналдс. Така че ако искаш да си в крак с модата и готин, това е мястото за теб. Ако си под 18, обаче, не забравяй да попиташ родителите си.

2. КАК ДА ПРОИЗНАСЯШ ИМЕТО НА ГРАДА

Ако английският не е родния ти език, може да имаш известни затруднения при произнасянето на името на града. То не се произнася по начина, по който трябва. Упражнявай произношението си пред огледалото преди да заминеш. Англичаните са много любезни, но не могат да търпят грешно произношение.

3. ВНИМАВАЙ С АКЦЕНТА

Преди да заминеш за Портсмут, изслушай поне 178 песни на Beatles, за да свикнеш с английския акцент. Тогава защо много от хората звучат като поляци? Не се притеснявай това е просто заради много плътния им акцент. Всичко е въпрос на време: скоро всички ще ти звучат като Сър Пол Маккартни изпълняващ песента „Yesterday”.

4. ЕЛЕМЕНТАРНО, СКЪПИ МИ УОТСЪН

Слуховете гласят, че Артър Конан Дойл е създал известния си герой по време на престоя си в Портсмут. Така че по време на дъждовните вечери, вземи дъждобрана и се впусни в търсене на призрака на Шерлок Холмс .

5. ВРЕМЕ Е ЗА ПАЗАРУВАНЕ!

Ако смяташ, че пазаруването наистина може да ти оправи настроението, Коммершиал-роуд е идеалното място, за дните, в които се събуждаш нацупен. От прекрасния чай до любимите ти обувки, всичко тук е направено така, че да се почувствате като Алиса в Страната на чудесата. Един съвет: обръщай внимание на рестото си, иначе ще похарчиш всичките си спестявания.

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY