Skolas audzēkņi atgriezušies no 2 nedēļu ilgās prakses Bulgārijā

Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola piedalās Eiropas Savienības Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr. 1 (KA1) profesionālās izglītības sektora projektā: “Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas audzēkņu un izglītības speciālistu starptautiskā prakse un pieredzes...

Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola piedalās Eiropas Savienības Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr. 1 (KA1) profesionālās izglītības sektora projektā: “Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas audzēkņu un izglītības speciālistu starptautiskā prakse un pieredzes apmaiņa kvalitātes attīstībai un internacionalizācijai”, projekta numurs: 2017-1-LV01-KA102-035201. Pateicoties šim projektam, 10 mūsu skolas audzēkņi un skolotāja Svetlana Beļakova 15 dienas ( 05.02.2018.-18.02.2018.) bija Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, lai praktizētos ārvalstu uzņēmumos: viesnīcās, restorānos, veikalos, tūrisma uzņēmumos. Tā bija lieliska iespēja gūt praktisku pieredzi uzņēmumos citā Eiropas valstī; strādāt starptautiskā vidē un piemēroties ES darba tirgus prasībām; iepazīt citas kultūras, iegūt plašāku redzesloku un daudzpusīgāku skatījumu uz dzīvi; uzlabot savas svešvalodas zināšanas; iegūt draugus citās valstīs; atgriezties Latvijā motivētākam, pārliecinātākam, neatkarīgākam un mērķtiecīgāk veidot savu karjeru Latvijā.

Praksē Bulgārijā piedalījās sekojoši audzēkņi:

Violeta Trušele – restorānu pakalpojumu speciālistu grupas R12 audzēkne (prakses vieta – Made in Blue); Jacenta Rudzāte – restorānu pakalpojumu speciālistu grupas R13 audzēkne (prakses vieta – Made in Home restaurant); Normunds Purvinskis – viesnīcu pakalpojumu speciālistu grupas V9 audzēknis (prakses vieta – Triada Hotel); Jana Krekele – konditoru grupas K8 audzēkne (prakses vieta – Triada Hotel); Dmitrijs Beļavskis – tūristu grupas pavadoņu grupas T3 audzēknis (prakses vieta – Alexander Tour Company Ltd.); Elīna Raubiško un Elvita Čamane – mazumtirdzniecības veikala pārdevēju grupas M11 audzēknes (prakses vieta – Zara Bulgaria LTD); Anna Agejeva – pavāru grupas P33 audzēkne (prakses vieta – Made in Home restaurant); Juris Andruškēvičs – pavāru grupas P25 audzēknis (prakses vieta – Made in Blue); pavāru grupas P29 audzēkne Nataļja Vasiļjeva (prakses vieta – Triada Hotel).

Lūk, ko stāsta paši audzēkņi:

Elvita: Kopā ar Elīnu bijām praksē veikalā “Zara”. Visvairāk šo 2 nedēļu laikā izbaudījām komunikāciju ar cilvēkiem: viņu attieksme bija izteikti pozitīva, arī kolektīvs atbalstīja mūs un palīdzēja iejusties. Brīvajā laikā apmeklējām dažādus tūrisma objektus, guvām jaunus iespaidus. Tā bija lieliska pieredze, ko varēsim izmantot, veidojot savu karjeru.

Violeta: Praksē biju restorānā “Made in Blue.” Bija ļoti interesanti un noderīgi redzēt, kā tiek organizēts darbs šajā sfērā citā valstī. Prakses vietā bija ļoti atsaucīgi kolēģi, arī mentori sniedza nepieciešamo atbalstu. Bulgārijā guvu ne tikai darba pieredzi, bet iepazinu arī valsts vēsturi, kultūru, tradīcijas, cilvēkus. Liels paldies par šo brīnišķīgo iespēju!

Jacenta: Praksē restorānā “Made in Home restaurant” strādāju ar aizrautību, jo tā bija mana pirmā pieredze tāda tipa restorānā, daudz ko darīju pirmo reizi. Spilgti atmiņā palikusi atpūta Vitosha kalnu masīvā. Neaizmirstams brauciens!

Juris: Praksē strādāju restorānā “Made in Blue”. Šajā restorānā izteikts bija komandas darbs, iemācījos savus pienākumus paveikt ātri un kvalitatīvi. Bulgārijā restorānos izmanto daudz zaļumu, no eļļām lieto tikai olīveļļu. Viņiem nav rudzu maizes. Apguvu tradicionālo bulgāru ēdienu gatavošanu, šo pieredzi centīšos popularizēt. Mani iepriecināja saskaņotais komandas darbs, ieguvu jaunus draugus. Žēl, ka 2 nedēļas tik ātri aizsteidzās.

Normunds: Strādājot praksē “Triada Hotel”, ātri apguvu profesionālo datorprogrammu, uzlaboju komunikācijas spējas, varu kontaktēties drošāk un pārliecinošāk. Izdevās pilnveidot angļu sarunvalodu, apgūt nepieciešamās frāzes arī bulgāru valodā. Esmu ieguvis jaunus draugus, uzzinājis daudz informācijas par Bulgārijas vēsturi, kultūru, virtuves īpatnībām un, protams, darbu viesnīcā. Kādreiz vēlētos atgriezties šajā brīnišķīgajā vietā!

Aktivitāte saņēmusi finansējumu Eiropas Savienības Erasmus+ programmas 1.pamatdarbības profesionālās izglītības sektora ietvaros.

Par publikācijas saturu ir atbildīgs tikai un vienīgi izdevējs, un tā neatspoguļo Eiropas Komisijas vai Aģentūras viedokli, un tās nav nekādā veidā par to atbildīgas.

Video par praksi skatīt šeit:

www.dtskola.lv

Categories
Bulgaria GatewayNews

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY