Как да се справим с Носталгията

7 полезни съвета, които да използваш, когато е време да се прибереш вкъщи

Последния ден от твоя Еразъм, чувстваш се тъжен, самотен и се опитваш да си спомниш прощалното парти от предишната нощ. Стягаш си куфара, заедно с множеството фланелки си опаковаш и главоболието, незабравимите моменти, спомените и преживяванията, не можеш да сдържиш сълзите си. Знаеш за какво ти говоря, нали?

Освен множеството нови приятели, брат ти по душа ,една нова култура и усещането за независимост (няма го вече постоянното викане от съседната стая „Вечерята е готово“), ти наистина си свикнал с новия си начин на живот.

Точно заради това, за да не се превърне носталгията в тъга, ето 7 съвета, които да направят завръщането ти не чак толкова травмиращо.

1. НЕ СЕ ВРЪЩАЙ! 🙂

2. Ако първият вариант е невъзможен, просто се сети, че щом се прибереш, най-после ще се храниш както трябва. Беше нужен много кураж, за да ядеш тези странни неща, които наричаше вечеря, по време на Еразъма си, нали.

3. Засегнати от синдрома на „Блудния син“, родителите ти – най-вече през първите няколко седмици – ще са готови да изпълнят всяко твое желание. Използвай тази тяхна „слабост“, за да ти купят iPhone 20, който отказаха да ти подарят за Коледа.

4. За приятелите си, ще бъдеш нещо като пророк и ще прекараш безброй вечери в разказване на истории за преживяванията ти в чужбина с патос, който Капитан Ахав не би използвал никога във връзка с Моби Диг. Внимавай обаче да не разкрасиш историята прекалено много: приятелите ти те познават много добре и може бързо да им загубиш доверието.

5.Прекрасен, но интензивен период, Еразъм: езикови курсове, усилието да си точен, стажът и много и различни купони (съществуването не е само „работа, работа и пак работа“) – е, да, нямаше време за почивка. Така че щом се върнеш е време да запееш заедно с Мика: https://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA

6. Самолетът ти кацна навреме, значи може да не четеш тази статия свързана с летищата: https://www.educationtrainingnetwork.com/magazine/2016/08/08/10-неща-които-да-правиш-докато-чакаш-на-л/

7. Веднъж, след като се възстановиш от болките в колената, предизвикани от спуснатата назад седалка, намираща се пред теб (особено ако си над 1.85), може да се възползваш от възможността да помислиш за… следващото си пътешествие.

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY