Предимствата от това да се върнеш на работа след отпуската

Това е последния ден от почивката ти и докато се вглеждаш в образа в огледалото пред теб, вдишваш и издишваш тежко, за да се подготвиш психически за обратното завръщане...

Това е последния ден от почивката ти и докато се вглеждаш в образа в огледалото пред теб, вдишваш и издишваш тежко, за да се подготвиш психически за обратното завръщане към училище или работа, мислено се сещаш за нещата, които си обеща да направиш по време на отпуската. Осъзнаваш, че всъщност така и не отиде на басейн, не спря пушенето, не покани гаджето си на вечеря, за да ти прости кавгата, която имахте преди 4 години и не разходи кучето. Просто седя на високите столове в близкия бар с бира в ръка, обсъждайки преминаващите и постоянно чешейки колената си, заради „тези проклети комари“. Всичко това 15 дни поред.

Днес е последният ден и ти нямаш никакво желание да се завърнеш на работа. Търсиш в гугъл няколко съвета, как да направиш това, и попадаш на тази статия, отнасяща се за предимствата да започнеш работа отново след отпуск.

  1. Време е да престанеш да си част от мебелировката в бара, „Хей, хладилника се намира в дъното до мъжа със забития нос във вестник“, а да се завърнеш обратно към заобикалящия те свят (този на хората).
  2. Ще имаш възможност да разкажеш поредната доза преувеличени епизоди от поредицата “Щастливият фокустник“, случили се по време на почивката. Можеш да започнеш с началото на деня: „Ставах в 5 часа, 6 сурови яйца за закуска като Роки и след това 200 коремни преси“. Правдоподобно като усмивка понеделник сутрин.
  3. Ще спечелиш доверието на пощальона, който последните 15 дни винаги те е виждал, отиващ за пощата, по джапанки, с кисело лице и недружелюбно отношение.
  4. Ще прекратиш нездравословната връзка, която си изградил с Уолтър Уайт: Имам предвид, ежедневните 10 часа Breaking Bad, които могат да доведат до странни резултати.
  5. Отново ще се завърнеш към твоята часова зона, след като си прекарал две седмици в Маями, въпреки че не си напускал своя малък район.
  6. Ако имаш малки деца, отново ще откриеш удоволствието от … стола, кафето и разговора без да бъдеш прекъсван … но, моля те, изключи си телефона.
  7. Ще се прибереш изморен, но удовлетворен. Хвърляш шапката си на дивана (не уцелваш), но си щастлив въпреки това, защото след като си каза едно тъжно довиждане с Уолтър, сега имаш възможността да се влюбиш в друг сериал. Хей, но умерено, моля.

Thanks to Martin Shivachev for the translation

Categories
Do you know that?Language Courses: Studying Abroad_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY