Четирите различни вида пътешественици

Намираш се на летището с кафе в едната ръка и безпокойство в другата. Искаш да се отпуснеш и поглеждаш в морето от пътуващи, които са около теб. Ти със...

Намираш се на летището с кафе в едната ръка и безпокойство в другата. Искаш да се отпуснеш и поглеждаш в морето от пътуващи, които са около теб. Ти със сигурност ще разпознаеш следващите четири категории:

1. ОБЗЕТИЯТ ОТ НОСТАЛГИЯ:

Преди да замине, стяга куфара си със снимки на роднини, приятели, домашните любимци и естествено на верния си барман. В екстремни ситуации слага своя огромен албум „Първото Причастие“ – похабявайки половината от позволените от авиокомпанията килограми за багаж – за да може да го прелиства по време на силна носталгия. Най-вероятно ще се прибере у дома след една седмица.

2. ЛЮБОВЧИЯТА

На летището се сбогува с гаджето си със сълзи в очите и обещания за брак, но в самолета се опитва да свали момичето на съседната седалка.

Същото се случва и с всички момичета, с които се среща по време на отсъствието му от вкъщи.

За да оправдае поведението си, се позовава на измислена статия, в специална Конституция според която, когато си на 800км от гаджето си, то ти не изневеряваш.

3. МИНИМАЛИСТЪТ

Подкрепящ теорията „по-добре е по-малко“, пристига на летището с малка раница, съдържаща само лична карта, четка за зъби и вестник. „Всичко останало ще си купя на място“ казва на обърканата си и учудена майка.

И така при връщането му обратно е принуден да плати допълнителни 50 евро понеже багажът му е над допустимите килограми.

4. ЛЮБИТЕЛЯТ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯ (ЕМММ … ДОБРЕ)

Знае наизуст „По пътя“ и смята пътешествието като възможност да приложи на практика заповедите на митичния за него Керуак. Носи заедно със себе си спален чувал, макар да е запазил 5-звезден хотел, защото „приключението започва в душата, а на нея ѝ е неудобно“. След втората безсънна нощ прибира спалния си чувал обратно в куфара и доволно заспива. Керуак все пак не е чак толкова велик писател.

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY