Четирите различни вида пътешественици

Намираш се на летището с кафе в едната ръка и безпокойство в другата. Искаш да се отпуснеш и поглеждаш в морето от пътуващи, които са около теб. Ти със...

Намираш се на летището с кафе в едната ръка и безпокойство в другата. Искаш да се отпуснеш и поглеждаш в морето от пътуващи, които са около теб. Ти със сигурност ще разпознаеш следващите четири категории:

1. ОБЗЕТИЯТ ОТ НОСТАЛГИЯ:

Преди да замине, стяга куфара си със снимки на роднини, приятели, домашните любимци и естествено на верния си барман. В екстремни ситуации слага своя огромен албум „Първото Причастие“ – похабявайки половината от позволените от авиокомпанията килограми за багаж – за да може да го прелиства по време на силна носталгия. Най-вероятно ще се прибере у дома след една седмица.

2. ЛЮБОВЧИЯТА

На летището се сбогува с гаджето си със сълзи в очите и обещания за брак, но в самолета се опитва да свали момичето на съседната седалка.

Същото се случва и с всички момичета, с които се среща по време на отсъствието му от вкъщи.

За да оправдае поведението си, се позовава на измислена статия, в специална Конституция според която, когато си на 800км от гаджето си, то ти не изневеряваш.

3. МИНИМАЛИСТЪТ

Подкрепящ теорията „по-добре е по-малко“, пристига на летището с малка раница, съдържаща само лична карта, четка за зъби и вестник. „Всичко останало ще си купя на място“ казва на обърканата си и учудена майка.

И така при връщането му обратно е принуден да плати допълнителни 50 евро понеже багажът му е над допустимите килограми.

4. ЛЮБИТЕЛЯТ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯ (ЕМММ … ДОБРЕ)

Знае наизуст „По пътя“ и смята пътешествието като възможност да приложи на практика заповедите на митичния за него Керуак. Носи заедно със себе си спален чувал, макар да е запазил 5-звезден хотел, защото „приключението започва в душата, а на нея ѝ е неудобно“. След втората безсънна нощ прибира спалния си чувал обратно в куфара и доволно заспива. Керуак все пак не е чак толкова велик писател.

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*


banner magazine

La guida definitiva per scrivere un progetto di successo

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine
banner magazine

RELATED BY