Островът Уайт

Разхождаш се по кея на Портсмут, с болки във врата, причинени от това, че си се възхищавал на много високата Кула Спинакер, погледът ти се рее из хоризонта и...

Разхождаш се по кея на Портсмут, с болки във врата, причинени от това, че си се възхищавал на много високата Кула Спинакер, погледът ти се рее из хоризонта и внезапно е привлечен от петно земя в далечината, което посреща кораби, фериботи, както и малки лодки, подобно на грижовна майка.

Човече, това е островът Уайт!

Да, Wight is Wight (обзалагам се, че по-възрастните вече пеят с баритонен глас песента от Мишел Делпеш).

Освен, че е избран от Кралица Виктория за нейно местожителство (всъщност това е и мястото, където тя намира вечен покой през 1901 година), наричан е още и „Малката Англия“, заради многобройните пейзажи. Oстровът е известен и с това, че всяко лято е домакин на музикален фестивал със същото име.

Проведен за първи път през 1968 година и прекратен през 1970 година, след само три издания, фестивалът беше възроден през 2002 година. В него са взимали участие изпълнители като: Джими Хендрикс, Джони Мичъл, The Who, Брус Спрингстийн, R.E.M. и Rolling Stones.

Ако харесваш рок’н рол и искаш да го споделиш с още стотици хиляди хора, това е мястото за теб!

От Портсмут отнема само 40 минути с ферибот. Лесно, нали?

Така че ако се намираш в града на Дикенс по време на фестивала, знаеш какво да направиш: вземи фотоапарата си, сгрей сърцето и гласните си струни и се присъедини към хора!

Thanks to Martin Shivachev for the translation!

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY