Островът Уайт

Разхождаш се по кея на Портсмут, с болки във врата, причинени от това, че си се възхищавал на много високата Кула Спинакер, погледът ти се рее из хоризонта и...

Разхождаш се по кея на Портсмут, с болки във врата, причинени от това, че си се възхищавал на много високата Кула Спинакер, погледът ти се рее из хоризонта и внезапно е привлечен от петно земя в далечината, което посреща кораби, фериботи, както и малки лодки, подобно на грижовна майка.

Човече, това е островът Уайт!

Да, Wight is Wight (обзалагам се, че по-възрастните вече пеят с баритонен глас песента от Мишел Делпеш).

Освен, че е избран от Кралица Виктория за нейно местожителство (всъщност това е и мястото, където тя намира вечен покой през 1901 година), наричан е още и „Малката Англия“, заради многобройните пейзажи. Oстровът е известен и с това, че всяко лято е домакин на музикален фестивал със същото име.

Проведен за първи път през 1968 година и прекратен през 1970 година, след само три издания, фестивалът беше възроден през 2002 година. В него са взимали участие изпълнители като: Джими Хендрикс, Джони Мичъл, The Who, Брус Спрингстийн, R.E.M. и Rolling Stones.

Ако харесваш рок’н рол и искаш да го споделиш с още стотици хиляди хора, това е мястото за теб!

От Портсмут отнема само 40 минути с ферибот. Лесно, нали?

Така че ако се намираш в града на Дикенс по време на фестивала, знаеш какво да направиш: вземи фотоапарата си, сгрей сърцето и гласните си струни и се присъедини към хора!

Thanks to Martin Shivachev for the translation!

Categories
Do you know that?_български

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*


banner magazine

La guida definitiva per scrivere un progetto di successo

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine

banner magazine
banner magazine

RELATED BY