5 неща, които трябва да знаеш за Римини

Римини не е град само на плажове и забавление. Ето списък на 5 неща, които трябва да знаеш за града, намиращ се в района Емилия-Романия. Не само Ривиерата Добре,...

Римини не е град само на плажове и забавление.

Ето списък на 5 неща, които трябва да знаеш за града, намиращ се в района Емилия-Романия.
Не само Ривиерата

Добре, танцуваш в най-известния клуб, където също имаш възможност да си покажеш завидно добре почернялото тяло. Но да дадеш храна за ума си също е важно; така че се възползвай от някой спокоен ден и се разходи из града: oт площад Кавур до площада на Тримата мъченици, също и до моста Тиберия, има много красиви места, които заслужават да се видят.

А след като се прибереш в родната си страна ще можеш да впечатлиш приятелите си с невероятна колекция от снимки.

Безплатни плажове? Да, има!

В Римини, „готините“ си наемат шезлонги с малка масичка, принадлежащи на един от многото курорти намиращи се на плажната ивица. Ако няма спасител, в когото да се влюбиш, може да те сметнат за загубеняк (също скъперник и несоциален тип).

Но ако боготвориш Джак Спароу и принадлежиш към очарователната армия на свободните души, вземи си чадъра и се насочи към първия плаж: морето е красиво и там.
Злокобният Гарбино

Изгорял ти е съединителят? Виновен е Гарбино. Автобусът закъснява? Отново той е виновен. Банкоматът не работи? Проклетият Гарбино!

Когато нещо се обърка в Римини, виновен е винаги този злобен вятър, появяващ се по-често през есенните месеци.

Сега вече знаеш, ако искаш да се приобщиш към хората от Римини, когато се появи някакъв провал, остави Гарбино да поеме вината.

Все пак Боб Дилан изпя: „Отговорът, приятелю мой, е диханието на вятъра“

Фелини, кой е това?

Добре, обичаш блокбъстъри, но никога не си гледал филм излязъл преди 1995.

Но в Римини, Федерико Фелини, великият режисьор и носител на 5 Оскара, е като дъжда в Лондон или Beatles в Ливърпул, взеизвестен.

Така че ако искаш да впечатлиш всички, отиди в Youtube и изгледай поне един от шедьоврите на режисьора. Наслади се на шоуто!
Пиадина

Значи искаш да ти повярвам, че никога не си ял пиадина, типичното и вкусно ястие от Римини?

Не се притеснявай! Ако не можеш да намериш Пиадина, тя ще открие теб.

Закуска, обяд или вечеря няма значение, важното е да се яде със скуакуароне, мекото и прясно сирене, типично за района на Емилия-Романия.

 

Thanks to Martin Shivachev for the translation

Categories
Do you know that?

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY