Откриването на Малага

6 неща, които трябва да знаеш за испанския град

Когато си мислиш за Испания, се сещаш за Контадор, бикоборците, паеля, Ибиза, пешеходната улица Рамбла в Барселона, строгата елегантност на Мадрид, испанската музика (оо не, добавяйки едно „ел“ пред всяка дума няма да е достатъчно да се превърнеш в ценител на езика на Гарсия Лорка), морето и забавленията. Както и слънцето? Как можа да го забравиш? Все пак на Пиринейсия полуостров се намира известното Коста дел Сол, името на твоя тен. Както и столицата ѝ Малага, място, което наистина си заслужава да се посети.

Тук ще ти кажем и защо:

300 дни слънце в годината. Да това е истина! 300 като филма на Зак Снайдер. Така че ако искаш може да научиш как е „чадър“ на испански, след като си успял го забрави: тази дума няма да ти потрябва въобще.

Фестивала на киното. Сега е неговото 19 издание и това е най-важния филмов фестивал в Испания. Ако си в Малага по време на провеждането му, обличай смокинг и отивай да „ловиш“ известни личности. Може да се сещнеш с Антонио Бандерас и така ще накараш приятелите ти да позеленеят от яд, а приятелката ти да ти завижда.

Секундата трае вечно. „Алиса: Колко трае една вечност? – Белият Заек: Понякога само секунда.“

Е в Малага може да почувстваш това „вечно“ благодарение на часовниците намиращи се в метрото: те са английски и отчитат минута на всеки 59 секунди вместо на 60.

Един ден в музея. Очаквате ли с нетърпение да се отървете от вътрешния ви тийнейджър пристрастен към живописния образ на живота – все пак си на 42 години? Малага е мястото за теб! Нейните 30 музея из центъра на града я правят идеалното място за теб да придобиеш един нов мироглед. Стъкленият музей, Музеят на съвременното изкуство, Музеят Кармен Тисен, Център Помпиду, Музеят на Пикасо … Научи нещо и го запази за дъждовните дни.

Ботаническата градина. Ако обичаш да се разхождаш и имаш страст към природата се намираш на правилното място. Цветя, екзотични растения, дървета и възможност да обиколиш света с 80 растения, Филиас Фог сега сме само аз и ти!

Пикасо. Испанският гений е роден в Малага и градът го почита със собствен музей. Трябва ли да кажем още нещо?

Е какво чакаш още? VAMOS !! А ние сме сигурни, че подобно на песента на Фред Бонгусто сърцето ти ще остава завинаги в Малага.

 

Thanks to Martin Shivachev for the translation

Categories
Do you know that?

Laureato in Lingue e Letterature Straniere, ha vissuto a Torino, Barcellona, Valencia e Londra.
Appassionato di musica, letteratura, ricordi e sguardi fragorosi, in “Do you know that” scrive di elenchi, curiosità, consigli e viaggi (veri e immaginati).

No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY